Jak spakować zawartość kuchni przy przeprowadzce?

Zazwyczaj przeprowadzka do nowego domu nie jest zbyt łatwa. Spakowanie całego swojego dobytku, może przystworzyc wiele trudność, dlatego warto zaczerpnąć paru niezbędnych informacj, które pomogą nam w dobrej kolejności zacząć prace przeprowadzkowe w naszym mieszkaniu.

 

Największym wyzwaniem przy każdej przeprowadzce jest spakowanie kuchni, która najczęściej zawiera bardzo dużo delikatnych i łatwych w uszkodzeniu zastaw stołowych, szklanych rzeczy, filiżanek czy misek. To właśnie na tych przedmiotach należy skupić się najbardziej przy przygotowaniu do transportu. Należy zaopatrzyć się w mocne, wieksze kartony, folie bąbelkowe, wypełniacze, papier pakowy lub zwykłe gazety, które każdy z nas posiada w swoim domu. Wymienione materiały możemy zakupić w sklepach internetowych, pobliskich marketach lub wykorzystać stare pudla np. po sprzętach elektrycznych.

papier pakowy
kup kartony <- kliknij

Spakuj kuchnie jak profesjonalista

Aby pakowanie szło prawnie w pierwszej kolejności trzeba uporządkować kuchnie, by na blatach czy szafkach nie było nic niepotrzebnego, zdecydowanie ułatwi to odnalezienie się w pomieszczeniu oraz zrobi miejsce na ustawienie kartonów. Pakowanie zaczynamy od układania w
pudlach rzeczy cięższych, masywniejszych, ponieważ na te przedmioty możemy swobodnie kłaść zastawy kuchenne o mniejszej wadze, tak żeby nie zostały przygniecione przez większy ciężar. Najlepszej zacząć od garnków, patelni jak i większych mis.


Pamietajmy przy tym o używaniu papieru oraz foli do owijania, tych rzeczy które przy transporcie
mogą się uszkodzić. Kolejno należy spakokowac do kartonów talerze, miseczki, szklanki oraz kubki, przy tych rzeczach niezbędne jest dokładne zabezpieczenie. Dobrze sprawdzi się technika przekładania papier – talerz -papier. Szklane czy porcelanowe zastawy przez włożeniem do pudła trzeba skrupulatnie obłożyć folia bąbelkową, da nam to pewność że wszystko zostanie w całości. Wszystkie sztućce , chochle oraz drobne rzeczy warto zawinąć folia stretch w jedna paczkę, by sprawniej rozpakowywalo się kartony po transporcie. Na koniec należy podpisać każdy karton słowem –kuchnia, a gdy chcemy aby oznaczenie było precyzyjniejsze można dopisać na pudle co znajduje się w środku. Ważne jest również oznaczenie „UWAGA SZKŁO”.

 

Jeśli z kuchni zabieramy sprzęty elektryczne takie jak: toster, ekspres do kawy, mikrofala czy lodówka to również należy je dokładnie zabezpieczyć w tym przypadku folią bąbelkową oraz folia stretch.

Zobacz jak pakuje firma przeprowadzkowa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn